villabouw_kijkwoning_dumobil_tielt

Modelwoning

Ontdek onze klassevolle kijkwoning

De architect had de kandidaat-bouwer voor ogen die van strak en modern houdt, maar toch de nodige warme huiselijkheid wenst te behouden.

Om dit te bekomen zette hij drie pijlers centraal: ruimtelijkheid, geborgenheid en privacy. De uitkomst is een minimalistische woning opgebouwd uit twee volumes die geschrankt op elkaar liggen.

Privacy creëren bij een nieuwbouw

Privacy creëren bij een nieuwbouw

Aan de voorzijde is de gevel gesloten om inkijk te verhinderen. Achteraan zorgen grote glaspartijen voor een panoramisch zicht op de tuin: ruimtelijkheid. De volledig beglaasde zuidwestgevel opent zich naar de tuin en biedt het hele jaar door zicht op de horizon en het steeds wijzigende kleurenpallet van de tuinaanplantingen. De hele woning baadt hierdoor in het licht.

modelwoning-kijkwoning-villabouw-modern_dumobil
Je villa verbinden met de tuin

Je villa verbinden met de tuin

Een binnen-buitengevoel brengt rust in je woning. De verbondenheid met de buitenruimte wordt versterkt door de gebruikte materialen door te trekken naar buiten. Zo loopt het witte pleisterplafond naadloos over in het bepleisterde plafond van de luifels. Hoewel de look gelijkend is, koos de architect binnen voor licht vergrijsde eiken parket, en buiten een tropische houtsoort die bijzonder weerbestendig is.

Flexibele bouwvolumes

Flexibele bouwvolumes

Ook bij de plaatsing van de twee bouwvolumes heeft de architect zich laten inspireren door de relatie tussen binnen en buiten. De geschrankte opstelling creëert immers handige luifels, die in de zomer voor schaduwzones zorgen op het terras en in de winter toch toelaten dat de laagstaande zon binnenvalt. Tegelijk zorgen de overstekende gedeelten voor terrasruimte op de bovenverdieping en bieden ze aan de straatzijde onderdak aan inkom en carport.

modelwoning_nieuwbouw_kijkwoning_dumobil_tielt
Stijlvol interieur

Stijlvol interieur

Binnen straalt de kijkwoning net zoveel klasse en aangename luxe uit als de buitenkant doet vermoeden. Een overdekte inkomzone brengt ons in een ruime en sfeervolle hal met minimalistische trap, onzichtbare vestiaire en ruim gastentoilet. De zenitale lichtinval van het hoekraam bovenaan in de vide versterkt het ruimtegevoel meteen wanneer we binnenkomen.

modelwoning-kijkwoning-villabouw-bouwenopmaat-eetkamer
Huiselijke eetkamer

Huiselijke eetkamer

Via een plafondhoge pivoterende deur komen we in de eetkamer die enerzijds overloopt in de open leefkeuken, en aan de andere kant grenst aan de woonruimte. De aankleding is eenvoudig maar huiselijk: volledig in lijn met het karakter van de woning. Wit zet de hoofdtoon en wordt hier en daar onderbroken door een warm accent.

modelwoning-kijkwoning-villabouw-bouwenopmaat-woonkamer
Gezellige woonkamer

Gezellige woonkamer

Naast de eetkamer is een ruime en comfortabele en strak ingerichte woonkamer. De ingebouwde kastenwand met flatscreen televisie kan handig verborgen worden via een schuifdeur. Ook hier leveren de grote ramen een prachtig zicht op de tuin en enorm veel natuurlijke lichtinval.

modelwoning-kijkwoning-villabouw-bouwenopmaat-eetkamer
Minimalistische keuken

Minimalistische keuken

De keuken is een toonbeeld van minimalisme. ‘Clean’ is het codewoord. Boven de kookzone van het eiland werd de dampkap weggewerkt in het plafond en ook de kastenwand maakt het mogelijk om rommelig ogende apparatuur netjes te verbergen achter uitklapbare elementen.

modelwoning-kijkwoning-villabouw-modern_zithoek
Verborgen zithoek

Verborgen zithoek

In de kijkwoning kreeg deze achterkamer een tweede zithoek en bureau, maar die zou ook ingericht kunnen worden als tv-kamer, hobbykamer of praktijkruimte.

modelwoning-kijkwoning-villabouw-bouwenopmaat-kasten-op-maat
Functioneel ruimtegebruik

Functioneel ruimtegebruik

Op de verdieping bevinden alle kamers zich aan de tuinzijde. De andere kant van het nachtbordes is volledig ingepalmd door een kastenwand die dienst doet als dressing. Hierdoor kan de ruimte in de slaapkamers optimaal benut worden.

modelwoning-kijkwoning-villabouw-bouwenopmaat-slaapkamer-zicht-op-tuin
Slaapkamers gericht naar tuin

Slaapkamers gericht naar tuin

Een ‘master bedroom’ met aanpalende badkamer, twee kinderkamers en een logeer- of fitnessruimte geven uit op het terras. Dankzij de oriëntatie bieden de slaapkamers ’s avonds een prachtig zicht op de ondergaande zon.

modelwoning-kijkwoning-villabouw-bouwenopmaat-hamamdouche
Genieten staat centraal

Genieten staat centraal

Dat genot centraal staat in deze woning bewijst ook de tweede badkamer op het einde van de nachthal. Hier is het relaxen geblazen in de hamamdouche.

Vragen over onze
kijkwoning of andere
projecten?

Vul hier uw gegevens in en dan nemen wij contact met u op.

voorbeeld: +32 476 50 08 32