Dumobil woningen

Het verhaal

De afbraak

Met de Hocus Pocus... Pats-campagne kondigde Dumobil de afbraak van de kijkwoning in Tielt aan. Eén nacht om de kijkwoning helemaal af te breken. Een toverstaf was hier wel handig geweest. Maar nee. Niemand kan toveren. Dus liever het zware werk dan te blijven stilstaan. Bouwen, het is nu eenmaal de stiel van Dumobil.

Bekijk de 'Afbraak' video

De opbouw

De moderne kijkwoning in Tielt werd in amper een jaar tijd volledig opgebouwd en afgewerkt. Het beste bewijs om de snelle werking van Dumobil aan te tonen. Alle stappen van het bouwproces werden uitvoerig in beeld gebracht om de eigentijdse en vernieuwende aanpak te bewijzen.

Bekijk de 'Opbouw' video

De opening

De opening van de kijkwoning werd een gigantisch succes. Meer dan 1500 kijklustigen kwamen de kijkwoning tijdens het openingsweekend bezoeken. Een jaar later is de kijkwoning nog steeds erg populair. De kijkwoning is steeds te bezoeken op afspraak en op de talrijke opendeurdagen. Kom zeker eens langs!

Bekijk video van 'De opening'

De architectuur: tijdloos en duurzaam

De woning is opgetrokken volgens traditionele bouwwijzen. Er werd bewust en consequent gekozen voor degelijke basismaterialen zoals isolerende snelbouwstenen, isolatie, gevelbepleistering, betongewelven. Creatief omspringen met herkenbare middelen en hiermee bewijzen dat een nieuwe lage energiewoning ook eigentijds en toekomstgericht kan zijn, is een grotere uitdaging dan het experimenteren met materialen- en vormentrends. De witte gevelbepleistering, geeft bijvoorbeeld een ruim gevoel, contrasteert mooi in het groene decor en oogt na een verfbeurt generatie na generatie even fris. Het is een op en top tijdloze keuze.